Aquest dilluns comença la sisena edició de l’Estiu Actiu. Un programa d’activitats,  la majoria d’elles gratuïtes i per a tots els públics, que tindrà lloc de l’1 al 24 de juliol a Valls. En total, el programa inclou un total de 38 propostes d’activitats dividides en diferents categories, com espectacles i activitats infantilscàpsules formativespinzellades tecnològiques o tallers. La programació compta amb la participació de Vallsjove, el Patronat Municipal d’Esports i diferents serveis i entitats de la ciutat.

PUBLICITAT

Valls commemorava divendres el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ reclamant eines efectives per poder combatre qualsevol discriminació. Amb la lectura d’un manifest, el govern municipal expressava el seu compromís per fer efectiu els drets de les persones d’aqusest col·lectiu. A la façana del consistori es va penjar la bandera de l’arc de Sant Martí, que ha estat utilitzada com símbol de l’orgull gai i lèsbic des de la dècada dels 70.

Pel que fa a formació, 57 xiquets i xiquetes de les dues colles castelleres vallenques s’han beneficiat aquest curs de les classes d’anglès que patrocina la família Torreblanca i que organitza la Fundació Ciutat de Valls. Els nens i nenes han rebut, de mans de Manel Torreblanca i de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el diploma que els acredita el coneixement d’anglès. Aquestes classes es van iniciar el curs 2016-2017 i des d’aleshores el nombre d’infants participants ha anat creixent any rere any.

I amb l’arribada de l’estiu torna el festival de petits concerts a la fresca, el de gust, al restaurant portal 22 de valls. Com cada edició, els directes s’aniran succeint,des de finals de juny i fins a finals d’agost, i tots tindran lloc a la terrassa del restaurant a les 8 del vespre i amb l’entrada gratuïta. Iniciarà el festival Joan Colomo, aquest el dimecres i el seguiran artistes com Bigott, Pavla o Enric Montefusco, en solitari.

PUBLICITAT