El pacte de govern entre Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls comptarà amb quatre tinències d’alcaldia i sis àrees de govern.

PUBLICITAT

Jordi Cartanyà serà el primer tinent d’alcalde. Xavier Salat ocuparà la segona tinència d’alcaldia i Núria Gavarró la tercera. Finalment, Marc Ayala s’encarregarà de la quarta.

L’àrea de Sostenibilitat, Urbanisme i Habitatge estarà dirigida per Sònia Roca. Precisament, Roca s’encarregarà de la regidoria d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric. Xavier Salat ocuparà la cartera de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural. Martí Barberà s’encarregarà d’Actuacions Públiques i Serveis. I Ramon Font tindrà les competències d’Habitatge.

L’àrea de Serveis a la Ciutat la presidirà Dolors Farré, que tindrà les responsablitats de Via Pública i Barris. Ramon Font s’ocuparà de la regidoria de Mobilitat. Finalment, Enric Garcia mantindrà les competències de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil.

L’àrea Econòmica, Comerç, Turisme i Ocupació la dirigirà Òscar Peris, que seguirà amb Comerç i Turisme. D’altra banda, l’àrea d’Empresa i Ocupació estarà presidida per Rosa Rovira.

L’àrea de Cultura, Educació i Lleure la comandarà Marc Ayala, qui manté la regidoria de Cultura. Dins d’aquesta comissió, Teresa Rull tindrà la cartera d’Ensenyament i Política Lingüística i Enric Garcia la d’Esports.

L’àrea de Serveis a les Persones l’ocuparà Jordi Cartanyà, qui tindrà les competències d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat. Per la seva banda, Martí Barberà s’encarregarà de Salut i Dependència i Laia Castells d’Acció Cívica i Joventut.

Finalment, l’àrea de Transparència i Bon Govern la presidirà Núria Gavarró, que tindrà la regidoria de Transparència, Oficina d’Atenció al Ciutadà i Tecnologies de la Informació. Les competències de Governació les tindrà Rosa Rovira i Hisenda, Finances i Contractació seran per Martí Barberà.

Junts per Valls disposarà de dedicació exclusiva de l’alcaldia de 58.000 euros bruts anuals, quatre dedicacions exclusives de 48.000 euros bruts anuals i quatre assessors tècnics de grup de 46.000 euros bruts anuals.

ERC-Compromís per Valls tindrà tres dedicacions exclusives de 48.000 euros bruts anuals, encara que, de moment, només n’agafarà dues. De càrrecs de confiança, en pot optar fins a tres amb 46.000 euros anuals, encara que, fins al moment, només en contempla agafar un.

La resta de regidors amb delegació o portaveus de grups de l’oposició tindran una assignació d’acord amb la seva responsabilitat i dedicació, i podran escollir el règim retributiu (assistències o dedicació parcial) més idoni en cada cas en funció de les possibilitats de cada persona.

Les assignacions als grups municipals seran com la legislatura passada. Es contemplen 600 euros mensuals a cadascun dels partits i 200 a cada regidors.

Els plens es continuaran fent l’últim dilluns de cada mes a les cinc de la tarda i cada regidor (que no tingui dedicació) percebrà 300 euros. La junta de govern local seran els dijous a les 10 del matí i la junta de portaveus el segon o tercer dilluns de cada mes, del qual cada representant percebrà 300 euros. Finalment, les sis comissions informatives, que es continuaran fent els dilluns i dimarts d’abans de cada ple a la tarda, tindrà una retribució de 100 euros per cada representant.

PUBLICITAT