L’Ajuntament de Valls ha convocat aquest divendres a la tarda un ple extraordinari i urgent d’aprovació del cartipàs municipal de la legislatura 2019-2023. L’acord entre Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls s’ha aprovat amb 12 vots a favor i 8 en contra. De fet, encara que amb un to conciliador, els tres partits de l’oposició (PSC, CUP i Ciutadans) hi han votat negativament.

PUBLICITAT

El portaveu de Junts per Valls, Marc Ayala, ha destacat que l’acord de govern que s’ha aprovat al ple és un pacte que treballarà per les persones i també en clau de país.

Des d’ERC-Compromís per Valls, Jordi Cartanyà ha posat en relleu el foc lent en què s’ha cuinat l’acord dels pròxims quatre anys i també la generositat que hi hagut entre els dos socis per acceptar les propostes.

La cap de l’oposició, la socialista Rosa Maria Ibarra, ha afirmat que els quatre regidors que han obtingut representació al plenari fiscalitzaran l’activitat del nou govern i alhora presentaran propostes que puguin servir per la ciutat. Ibarra ha titllat el pacte de conveniència i ha assegurat que faran un seguiment als regidors que tenen dedicació exclusiva.

Ester Huguet, portaveu de la CUP, ha assegurat que el pacte de govern entre Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls és força continuista i conté molta segmentació. També ha criticat l’apujada dels sous dels regidors de govern i l’augment dels càrrecs de confiança.

Finalment, Cristina Laiz, de Ciutadans, tot i votar-hi en contra, vol esperar uns dies en treure conclusions del nou equip de govern, encara que ha assegurat que ha de treballar per tots els habitants de la ciutat.

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha agraït el to respectuós de tota l’oposició i ha destacat que des de la seva posició treballaran i dialogaran amb tothom amb l’objectiu de trobar un encaix global que treballi per les necessitats de la ciutat.

PUBLICITAT