Les obres d’urbanització i reforma integral del Passeig dels Caputxins s’inicien dijous. Es tallarà al trànsit el passeig i els carrers Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt, en una actuació que es preveu enllestir a finals de febrer de l’any que ve. Durant aquest període, no es podrà ni circular ni estacionar en aquestes tres vies, però s’habilitaran els espais per a la circulació de vianants per minimitzar al màxim les molèsties als veïns, així com per facilitar els accessos a comerços, serveis i a les escoles de la Candela i del Lledó.

PUBLICITAT

A partir del 24 de juliol es traslladarà el mercat de la roba dels dimecres al Pati, plaça dels Quarters i carrer Germans Sant Gabriel. En canvi, els dissabtes, el mercat se situarà només a la plaça del Quarter. Per facilitar l’estacionament al centre de la ciutat durant els dies de mercat, tots els dimecres s’aplicarà una tarifa de només 2 euros al dia a l’aparcament del Pati. Això és possible gràcies a l’acord assolit entre l’Ajuntament de Valls i l’empresa Empark, concessionària del servei.

El projecte de reforma del passeig dels Caputxins correspon a la segona fase, amb un pressupost d’1.346.000 euros. A la zona dels Caputxins es posaran en valor els elements patrimonials d’aquest històric passeig, de 185 metres de longitud. En aquest sentit, al principi del passeig s’ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que comptarà amb un paviment diferenciat, per acabar generant l’efecte urbanístic d’un espai en format de plaça presidit pel monument als Xiquets de Valls. De manera similar s’ha previst actuar a la part alta del passeig, per tal de destacar els tres edificis històrics de la Biblioteca Popular, l’església de la Mare de Déu del Lledó i la Casa de Cultura. Així, en aquesta zona, la secció vial seria també a un sol nivell  i s’eliminarien els aparcaments. A banda de l’actuació als dos extrems del passeig, a la resta es manté la configuració actual amb l’espai central per a vianants, renovant tot el paviment. Es restaurarà i modernitzarà la instal·lació elèctrica, i també es canviarà a tecnologia led. A més, s’ampliaran les voreres facilitant la mobilitat dels vianants.

Un cop finalitzada aquesta segona fase del projecte s’iniciarà la tercera i última fase, amb la reforma dels carrers d’en Veciana, Maria Codina i Priorat del Lledó.

PUBLICITAT