Les voladures per adequar el terreny per a la construcció del túnel del Coll de Lilla de l’A-27 han començat dimecres als voltants del municipi de Lilla. Es tracta de la zona nord d’on s’ha de perforar la muntanya, a pocs metres del nucli urbà i aproximadament a un quilòmetre del que serà la boca del túnel. Aquesta obra, que acumula molts anys de retard, ha de millorar la connexió entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà i completar l’A-27. L’autovia està projectada entre Tarragona i Montblanc, i actualment acaba a Valls. El ministeri de Foment rebutja donar terminis sobre l’execució i la finalització dels treballs per dificultats tècniques.

PUBLICITAT

L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, s’ha mostrat satisfet per l’inici d’aquests treballs i avança que les voladures a Lilla es faran periòdicament. Pel que fa a l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha manifestat la bona notícia al seu twitter amb un “Ja era hora, després d’anys de retards i calendaris incomplerts”. Farré assegura que des del consistori vallenc es seguirà de ben a prop l’evolució de les obres.

El tram en el qual s’està treballant és el que va des de la variant de Valls fins a Montblanc. Té una longitud de 5,1 quilòmetres i està pressupostat en 115,76 milions d’euros. Actualment es treballa en l’aproximació al túnel, per les dues bandes si bé a la vessant sud, a Fontscaldes, les obres estan més avançades.

PUBLICITAT