Avui dilluns primer dia d’una nova onada de calor, que s’allargarà fins dijous. Una bombolla africana d’aire càlid serà la culpable de la pujada dels termòmetres, tot i que no tan extrem com l’episodi del mes de juny passat. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat avisos per calor intensa per a les comarques de Ponent i dimarts activarà l’avís a les comarques de l’interior. Es per això que cal evitar sortir a les hores de més calor i no fer exercici físic intens al migdia, beure aigua en abundància i tancar les persianes de les finestres on toca el sol. Aquests són alguns consells del Departament d’Interior de la Generalitat i de Protecció Civil.

PUBLICITAT

Els Agents Rurals demanen a través de Twitter que s’extremin les mesures de seguretat en les tasques de recol·lecció agrícola. La Generalitat ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat per si fos necessari usar-les, i que mantinguin una especial vigilància de les persones grans sense atenció familiar o sense recursos.

PUBLICITAT