L’ajuntament de Valls instal·larà càmeres de vigilància al centre de la ciutat. El carrer de la Cort, la plaça del Blat i alguns carrers adjacents seran la primera zona. La instal·lació d’aquestes primeres càmeres a la ciutat son fruit de la demanda dels veïns i comerciants. La videovigilància és un projecte que s’arrossegava de l’anterior mandat, però no ha estat fins enguany que s’ha disposat finalment de la partida pressupostària, d’uns 40.000 euros. A finals de mes s’enllestirà el plec de condicions del projecte per treure’l a concurs.

PUBLICITAT

A inicis de setembre es definirà quantes i quina tipologia de càmeres s’utilitzarà, i es calcula que serà possible disposar d’elles abans del 2020. Des del consistori asseguren que es col·loquen les càmeres per a una major seguretat però també per prevenir i combatre l’incivisme. Remarca, d’altra banda, que no existeix cap repunt de la conflictivitat als carrers. Amb el temps es preveu que el sistema de videovigilància s’estengui a altres punts de la ciutat.

PUBLICITAT