Dijous va iniciar-se el nou curs escolar 2019-2020. Prop de 4.200 alumnes han començat les classes, 750 d’educació infantil, 1.700 de primària i 1.700 més de secundària. Aprofitant la tornada a les aules l’alcaldessa Dolors Farré, acompanyada per la regidora d’Ensenyament, Teresa Rull, i el regidor responsable d’equipaments municipals, Xavier Salat, van visitar alguns dels centres educatius de la ciutat. Concretament els col·legis Lledó i la Candela i les escoles de l’Enxaneta i Baltasar Segú.  Durant el 2019, l’Ajuntament de Valls ha efectuat obres de manteniment en diverses escoles de primària. Entre aquestes destaca la inversió de 40.000 euros al Baltasar Segú. També s’invertiran 40.000 euros, abans que acabi l’any, a l’escola Eladi Homs, per a renovar la caldera i el sistema de calefacció.

PUBLICITAT

Valls se suma a la petició de retirada de la presència permanent als jutjats de Catalunya. L’ordre suposa que més de mig miler d’efectius dels Mossos estan obligats a protegir les seus judicials, afectant al servei públic de seguretat als ciutadans. En aquest sentit, l’alcaldessa ha tramés un escrit al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sol·licitant la revocació d’aquest ordre. D’aquesta manera el consistori vallenc se suma així a la iniciativa de les entitats municipalistes i diversos consistoris de tot el país.

L’Ajuntament de Valls subvenciona a dues entitats de la ciutat. D’una banda, l’Associació de Criadors d’Aus de Raça “El Francolí” ha rebut 1.800 euros per al desenvolupament de la XXXIIa edició de l’Exposició-Concurs Internacional d’Aus de Raça Ciutat de Valls. D’altra banda, la Coral Infantil Cors Alegres ha rebut una quantitat econòmica de 3.000 euros per les seves activitats organitzades, en especial les celebrades enguany, amb motiu del 50è aniversari de la coral.

PUBLICITAT