En el segon aniversari del referèndum unes 2.000 persones van participar pels carrers de Valls en una cadena humana amb l’urna com a protagonista. Consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, “Ni un pas enrere” i “Llibertat presos i exiliats”, juntament amb els crits a favor de la independència, van ser la banda sonora d’una multitudinària filera humana que va iniciar-se davant els jutjats de valls i que va cloure a la plaça de l’U d’Octubre, als peus de l’escenari instal·lat on es va fer la lectura del manifest. L’escriptora vallenca Margarida Aritzeta va ser l’encarregada de llegir-lo. L’acte també va comptar amb la participació del músic vallenc Francesc Sans, que va interpretat diverses peces amb el sac de gemecs. Finalment, per cloure la trobada, es va cantar Els segadors.

PUBLICITAT

Prèviament, a la tarda va tenir lloc un altre acte, a l’Institut Serra de Miramar, en què van prendre part unes 300 persones. Sota el títol “Parlem de lluita noviolenta”, primer es va projectar el documental Les nostres accions, el nostre poder. Del pacifisme a la lluitat noviolenta, produït per l’ANC, i després es va fer un treball en grups en què es va debatre sobre l’acció noviolenta i possibles accions a fer.

PUBLICITAT