L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium impulsaran en total cinc marxes populars i massives des de diferents punts del país per respondre a la sentència de l’1-O. Un d’ells serà Tarragona, amb una marxa que pretén acabar a Barcelona. Sota el lema ‘Marxes per la Llibertat’, l’acció tindrà lloc dies després que es faci pública la sentència. A banda de des de Tarragona, arrencarà des de Girona, Vic, Berga i Tàrrega i es recorreran a peu 100 quilòmetres durant tres dies per acabar a la capital catalana.

PUBLICITAT

D’altra banda, el mateix dia que el Tribunal Suprem faci pública la sentència, l’ANC i Òmnium convocaran concentracions a les 20h en diferents punts del país. Al llarg dels tres dies es recorreran 100 quilòmetres dividits en cinc etapes. Les entitats busquen implicar tot el territori, de manera “transversal” i “plural” i retornar a la ciutadania el paper “protagonista” de les mobilitzacions.

PUBLICITAT