L’Ajuntament de Valls convocava ahir dilluns, a les set de la tarda, un ple extraordinari. Amb una sala plena de gom a gom, i amb alguns crit d’independència, el plenari va comptar amb la moció sobre la sentència com a punt central de l’ordre del dia.

PUBLICITAT

Una moció presentada conjuntament per Junts per Valls i Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls, i la formació de la CUP, en resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. El regidor Marc Ayala va llegir la moció que va ser impulsada a tots els municipis per l’AMI i l’ACM. El regidor Òscar Peris  va llegir una carta de Lledoners i la regidora de la CUP, Esther Huguet, va anunciar que les retribucions dels regidors del seu grup es destinaran a la caixa de resistència. La regidora de Ciutadans, Cristina Laiz, no va assistir al ple perquè la formació taronja considera que “els plens han estat convocats únicament per qüestionar, reaccionar o posicionar-se sobre la sentència dictada pel Tribunal Suprem”.

El plenari va cloure amb crits d’independència, escridassades i xiulets mentre la portaveu socialista, Rosa Maria Ibarra, defensava el seu posicionament contrari a la moció impulsada pels grups del govern i la CUP.

PUBLICITAT