Moment d’aturar la música uns moments per oferir-los un bloc informatiu de tot el que està passant i del que ha passat aquest matí a la demarcació tarragonina. Un matí que ha succeït sense masses incidències al Camp de tarragona tret dels talls puntuals i la crema de pneumàtics en algunes carreteres del territori.

PUBLICITAT

Les manifestacions pacífiques han estat les protagonistes del matí. Pel que fa a Valls a hores d’ara ja s’ha donat per desconvocada la manifestació que s’ha iniciat a les nou del matí al polígon industrial de valls i que ha acabat recorrent els carrers i places del municipi amb piquets i molts manifestants que han fet baixar persianes als establiments que tenien oberts. Després s’han desplaçat a la rotonda de la N-240, a l’alçada de l’Hotel Fèlix per acabar a la plaça del blat. Al llarg del matí s’ha anat sumant gent a la concentració, arribant a les 3.000 persones, amb molts xiulets, estelades i crits de «vaga, vaga, vaga general». Està previst que a la tarda els vallencs i vallenques se sumin a la concentració central de Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco. En un altre punt del territori, a la plaça de la Font tarragonina segueix a hores d’ara l’ambient festiu. Milers de persones s’apleguen a les portes de l’Ajuntament i entonen càntics en favor de la llibertat dels presos.  A reus,  la marxa segueix ara direcció la comissaria dels Mossos d’Esquadra on un dispositiu de mossos custodia la comissaria.

La vaga ha afectat de manera desigual al comerç de la ciutat de Tarragona. A la Rambla Nova; Rambla Vella; plaça de la Font i Corsini es podien trobar, aproximadament, la meitat de locals oberts. A Valls la majoria de comerços s’han tancat. Pel que fa al teixit comercial i turístic de la Costa Daurada ha mantingut la seva activitat sense cap incidència rellevant. Tampoc s’han interromuput els preparatius del RallyRACC a PortAventura. Els estibadors del Port de Tarragona han secundat una aturada de 2h al matí i han continuat amb l’activitat. L’Aeroport de Reus no ha patit cancel·lacions ni afectacions en els 16 vols programats. Pel que fa a la sanitat, el servei al CAP Sarró de Valls i el Pius Hospital ha transcorregut amb total normalitat.

I en aquests moments les columnes de la Marxa per la Llibertat arriben a Barcelona. Milers de caminants col·lapsen els accessos a la capital i omplen la Meridiana, la Gran Via i la Diagonal. A les cinc de la tarda tindrà lloc una gran manifestació a la capital catalana.

PUBLICITAT