La vaga general d’aquest divendres ha arrencat a primera hora amb els primers talls viaris al Camp de Tarragona. Des de primera hora del matí s’han tallat la C-37 i la N-240 a l’altura del polígon industrial de Valls i a hores d’ara està totalment paralitzat. Al costat de l’hotel Class els manifestants han fet barricada amb pneumàtics i foc. A hores d’ara està tallat l’accés al Port de Tarragona en ambdós sentits de l’A-27, també està tallada la T-11 a Reus, en sentit Falset, la C-14 a la selva del Camp en ambdós sentits, la carretera C-241 a Pira, en sentit sud i  la C-44 a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en els dos sentits.

PUBLICITAT

Cal tenir present que avui també segueixen les últimes etapes de les Marxes per la Llibertat, que clouran a Barcelona i que per tant també causaran talls a carreteres i autopistes. S’espera que aquesta tarda, a les cinc, tingui lloc una gran manifestació als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

La Intersindical espera un seguiment massiu de la vaga d’aquest divendres per defensar els drets i llibertats dels treballadors de Catalunya. A Tarragona, s’ha previst una concentració a la Plaça de la Font a dos quarts d’una del migdia en la qual es llegirà un manifest i, a la tarda, una manifestació amb sortida a les 18h des de la plaça Imperial Tarraco.

Arran de la vaga general el govern català ha decretat serveis mínims. A les escoles d’ensenyament infantil i primària hi ha d’haver, com a mínim, un docent per cada sis aules, i a les llars d’infantils un terç de la plantilla.  Pel que fa a la URV, en acord amb la resta d’universitats, ha tancat les seves instal·lacions. Al transport públic, circulen el 33% dels trens de rodalies i els regionals. Als centres mèdics es garanteix el funcionament normal d’urgències. L’ajuntament de tarragona, Valls i molts d’altres també han decretat avui serveis mínims.

PUBLICITAT