La diada de Santa Úrsula del diumenge es vestirà de reivindicació. L’acord l’han pres les dues colles dels Xiquets de Valls i l’Ajuntament de la ciutat. En aquest sentit, les agrupacions vallenques usaran l’altaveu que suposa Santa Úrsula per fer arribar més lluny la reivindicació contra la sentència del procés i també contra els empresonaments de la darrera setmana. Així la diada començarà a les 12.15h amb dos pilars de cinc de reivindicació, que precediran l’Himne Nacional de Catalunya.

PUBLICITAT

D’altra banda, els assaigs programats per les dues colles vallenques al llarg dels dies de la Fira de Santa Úrsula es mantenen segons el calendari. També es desenvoluparan en la mateixa línia la resta d’activitats, majoritàriament castelleres, com la 9a FiraCastells, el 9è Simposi Casteller, les presentacions de llibres castellers i la trobada de col·leccionistes castellers.

Pel que fa al debat entre els caps de colla vallencs es farà finalment al claustre del convent del Carme a les 13.15 hores. D’aquesta manera, colles i Ajuntament volen facilitar l’assistència a la manifestació unitària convocada a Barcelona dissabte a la tarda.  A la vegada i amb la mateixa finalitat, la programació de concerts al Pati el dissabte a la tarda s’endarrerirà una hora.

Els actes en què havien d’intervenir amb discursos institucionals tant l’Ajuntament de Valls com els presidents de les colles es mantenen però no comptaran amb parlaments. Seran els casos de les inauguracions oficials divendres de la FiraCastells i de l’exposició que el Museu de Valls dedica a obres de Dalí, Picasso i Miró. Altres entitats com el Centre de Lectura o la Colla Pessigolla mantindran els actes programats però algunes hi incorporaran també el vessant reivindicatiu. En canvi, l’associació el Bou ha decidit suspendre el Correbous. Pel que fa als actes que realitza la UAF es mantindran. No obstant, pel que fa al correfoc de dissabte a la tarda es traslladarà al dissabte 1 de febrer, vigília de la Candela.

PUBLICITAT