La Biblioteca Carles Cardó de Valls s’ha convertit en punt LECXIT, un projecte dirigit a incrementar l’èxit educatiu dels infants a través de la lectura. D’aquesta manera, Valls s’incorpora a la xarxa LECXIT que té com a punt clau treballar amb els alumnes de forma lúdica i amena amb la participació de voluntaris i involucrant a la vegada escoles i famílies. Així ens ho diu Teresa Rull, regidora d’Ensenyament i Política Lingüística.

PUBLICITAT

A hores d’ara el LECXIT a Valls compta ja amb una desena de voluntaris i ja hi prenen part alumnes de 9 a 12 anys de l’escola Baltasar Segú, en un programa que s’ha incorporat com a nova activitat del Pla Educatiu d’Entorn i que des de l’Ajuntament es vol estendre a altres centres educatius. Els voluntaris acompanyen en la lectura a 10 alumnes del Baltasar Segú mitjançant una tutoria individual a la setmana que es realitza a la tarda a la Biblioteca Carles Cardó en horari extraescolar. Escoltem un dels voluntaris, el Jaume Gavarró.

LECXIT és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill i compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i el departament d’Educació de la Generalitat. A Catalunya s’han creat prop d’un centenar d’aquests punts.

PUBLICITAT