La Societat Narcís Oller i l’Institut d’Estudis Vallencs organitzen per setena vegada les Jornades Narcís Oller, amb la finalitat de conmemorar la revolta federalista del 1869 a Valls. Dissabte ho haurà des conferències, la primera sobre política i conflictes al segle XIX, i la següent sobre l’estiueig, periodisme i literatura a finals del segle XIX i principis del XX. La jornada clourà amb una ruta històrica pels carrers de Valls, a càrrec de Francesc Murillo, que repassarà els fets coneguts d’aquells dies tràgics. Com a acte previ, el divendres dia 22, a les 19.30 h del vespre, es farà una lectura dramatitzada del text de Narcís Oller “La revolució de setembre”, a càrrec dels actors Joan Martínez i Francina Fernández. La jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia per correu electrònic o telefonant a l’Institut d’Estudis Vallencs.

PUBLICITAT

D’altra banda, l’Institut d’Estudis Vallencs convoca per tercer any consecutiu la beca de fotografia “Pere Català i Pic”, dotada amb 900 euros. En aquesta edició la temàtica a desenvolupar és la indústria de Valls, el seu passat i present. El treball fotogràfic ha de ser inèdit i no haver estat exposat ni premiat en qualsevol altra convocatòria. Poden optar a la beca tots els fotògrafs que ho desitgin, amateurs o professionals. Les propostes es poden presentar fins al 20 de desembre, i els interessats poden consultar les bases al web de l’IEV.

PUBLICITAT