Valls commemora el dia amb la lectura del manifest reivindicatiu a la plaça del Blat. Una lectura que ha anat a càrrec de l’atleta vallenca Marta Galimany. Abans però els alumnes representants dels centres d’educació secundària de la ciutat han fet unes intervencions com a mostra del treball sobre la violència masclista que han dut a terme a les aules. L’acte ha estat organitzat per la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Valls.

PUBLICITAT

Destacar que les detencions per violència de gènere han augmentat a Catalunya un 2,6% respecte al 2018, segons dades dels Mossos d’Esquadra fins a l’octubre. En total han arrestat 4.538 homes, 113 més que fa un any. A més, han crescut els delictes d’homicidi en grau de temptativa i els abusos sexuals denunciats en el marc de la parella. Vuit dones han mort aquest any per violència de gènere, una d’elles menor d’edat, deixant 11 fills orfes. Actualment els Mossos realitzen 100 proteccions policials arreu del territori.

PUBLICITAT