Valls celebra la setena edició de la Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Hi participen totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats, en una iniciativa conjunta amb el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d’Esports, el Consell Esportiu de l’Alt Camp i els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

PUBLICITAT

La Setmana de les Capacitats arrenca aquest dilluns amb uns dies plens d’activitats, programes i tallers de caire reivindicatiu, divulgatiu i festiu que s’allargarà fins dissabte. Tots els actes tenen l’objectiu d’aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat mitjançant la informació i suport de les accions de les entitats que treballen en aquest sentit. Ens ho comenta el regidor Jordi Cartanyà.

D’entre els actes en destaquen dos: la desfilada ‘La diferència marca tendència’, on enguany com a novetat hi participaran nens i nenes de les escoles Eladi Homs i la Candela; i la jornada ‘Adapta’t a l’esport’, on alumnes dels instituts de valls i l’alt camp de segon i tercer d’ESO podran conèixer i experimentar en primera persona. Ho faran, per exemple, jugant a futbol amb els ulls tapats i pilotes amb cascavells o també a ping pong amb cadira de rodes Es preveu que uns  500 joves participin de les 11 activitats que s’han preparat.

Dir també que les entitats que formen part de la Taula de les Capacitats són la Fundació Ginac, l’Associació Trèvol, l’Associació Porta Oberta, l’Associació per la Fibromiàlgia, la Federació MESTRAL  i els Castellers de la Il·lusió.

PUBLICITAT