L’Ajuntament de Valls inicia els primers passos del projecte per a la recuperació d’habitatges de la plaça de l’Oli. El consistori ja ha encarregat l’aixecament topogràfic de l’àmbit a l’empresa Geodist. A més, s’ha previst una dotació econòmica de 70.000 euros per a realitzar estudis previs i les primeres expropiacions a la zona. Es tracta de 8 immobles que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja preveu que s’expropiïn i que ocupen la major part de les cases que donen a la plaça de l’Oli i també al carrer dels Espardenyers, amb una superfície en planta de 500 m2 i un sostre residencial de gairebé 1.400 m2. L’Ajuntament preveu que en aquests edificis rehabilitats es puguin crear nous habitatges en un projecte que podria incloure a més d’usos residencials també usos turístics, tenint en compte l’atractiu històric i patrimonial de la plaça de l’Oli. Ens ho explica Sònia Roca, regidora d’urbanisme, Patrimoni i Centre Històric

PUBLICITAT

L’Ajuntament va anunciar aquestes mesures als veïns en el marc d’una reunió de la taula del Centre Històric, junt amb altres propostes, entre elles la creació del correu electrònic centrehistoric@valls.cat, perquè els veïns puguin fer arribar incidències al consistori. La taula estratègica es reunirà cada dos mesos.

PUBLICITAT