Aquest dilluns ha tingut lloc la darrera sessió ordinària del 2019 del ple de l’Ajuntament de Valls. El ple ha estat presidit pel primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, que ha substituït l’alcaldessa, Dolors Farré, que es trobava en un acte a Barcelona. Entre els punts de l’ordre del dia, s’ha portat a terme el debat de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals de cara l’exercici 2020.

PUBLICITAT

La proposta que ha presentat l’equip de govern inclou la gratuïtat del bus urbà, la modificació de l’ordenança de residus i una bonificació del 95 per cent de la quota de l’impost de construccions, instal·lacions i obres, tant al Barri Antic o als catalogats com a BCIN o BCIL. Els principals partits de l’oposició, PSC i la CUP, han presentat algunes al·legacions, que han estat desestimades.

La portaveu del PSC, Rosa Maria Ibarra, ha proposat que la major pressió fiscal que recaurà en els vallencs amb l’IBI tingui repercussió en millorar les inversions com la residència Alt Camp, el sociosanitari, el Barri Antic o Ca Xapes.

Per la seva banda, des de la CUP, la seva portaveu, Ester Huguet, ha exposat que cal una revisió integral de les ordenances per assegurar la redistribució de la riquesa, aplicant criteris de renda a totes les quotes on sigui possible, però alhora ha agraït l’exercici de transparència de l’equip de govern.

El regidor d’Hisenda, Martí Barberà, ha estès la mà a socialistes i cupaires a estudiar algunes al·legacions que han presentat de cara a les ordenances del 2021.

Les ordenances han rebut els vots favorables de Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls. La CUP i Ciutadans s’han abstingut i el PSC hi ha votat en contra.

PUBLICITAT