La Comissió ciutadana per la recuperació de l’orgue de Valls ha anunciat que el diumenge 20 de desembre del 2020 sonarà per primer cop el nou instrument, quan farà exactament 430 anys de la inauguració de l’orgue precedent a l’església de Sant Joan.

PUBLICITAT

La Comissió també ha presentat el calendari de construcció de l’instrument per encarar els darrers treballs que tindran lloc durant els propers 12 mesos. Així mateix, aquests dies ha començat la construcció de l’instrument, però serà a partir del mes de gener quan les tasques s’intensificaran. En l’apartat tècnic, aquest mes de desembre s’han començat a fer tot l’apartat de transmissions i de vent, que s’allargaran fins el mes de febrer i maig, respectivament. A partir del mes de febrer també es començaran a construir els secrets, tasca que s’allargarà fins al mes de juny. En quant als tubs, la feina s’allargarà fins al mes de maig de l’any vinent. També des d’aquest mes de desembre i fins el mes de juliol, es treballarà en la pre-harmonització. L’instrument es muntarà parcialment el mes de juliol de l’any vinent, al taller, per tornar-lo a desmuntar, embalar-lo i transportar-lo seguidament a l’església de Sant Joan de Valls.

Els mesos de setembre, octubre i novembre, estaran reservats pel muntatge in situ a la capella de Sant Llúcia, espai de la nau escollit per a l’orgue. Un muntatge que es podrà seguir en directe. Està previst que es facin algunes visites per explicar com es munta l’instrument i fer una festa en el moment de la col·locació del primer tub de la façana de l’orgue. Finalment el mes de desembre serà per fer la harmonització i afinació final de l’instrument.

Dir també que la campanya d’apadrinaments segueix el seu curs, i la comissió n’està molt contenta, perquè es van aconseguint els seus objectius, però encara no s’ha completat íntegrament el seu finançament. En aquests moments falten gairebé 40.000€ per completar-ho, que s’esperen poder aconseguir en els propers mesos. En aquest sentit la Comissió ha fet una crida a la participació en la recta final de la campanya de mecenatges i apadrinament de tubs.

PUBLICITAT