S’ha trobat mort l’home que va desaparèixer ahir al vespre fruit de l’explosió. Es tracta de l’encarregat de la planta química de la canonja i ha estat trobat entre les runes, segons fonts de l’empresa. Aquesta es la segona víctima mortal en conseqüència a la planta d’IQOXE, després de la mort de Sergio Millán, veí de Torreforta, quan una planxa metàl·lica va entrar per la finestra de l’edifici on vivia.

PUBLICITAT

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha decretat dos dies de dol oficial per la greu explosió que ha deixat 2 mort i 8 ferits de diversa consideració, un de molt greu. Els sindicats CCOO i FICA-UGT han convocat aturades a les dotze del migdia d’aquest dimecres, a les portes de les empreses dels polígons petroquímics, nord i sud, de Tarragona, en solidaritat amb les víctimes de l’exposició. La plataforma Cel Net ha convocat una manifestació avui al vespre a Tarragona per exigir mes controls a la indústria química. CCOO denuncia que el PASEQCAT va fallar i valora convocar una vaga.

D’altra banda, el Conseller d’Interior Miquel Buch ha comparegut minuts abans de les 10 del mati davant els mitjans. Ha explicat que el dipòsit encara continua combustionant i que no es pot garantir al 100% la seguretat a les empreses de l’entorn, motiu pel qual encara ho ha restriccions d’accés al polígon sud de Tarragona. El cap de la regió d’Emergències de Bombers a Tarragona, Albert Ventosa, ha explicat que l’explosió va ser en un reactor que va afectar un dipòsit de l’empresa.

PUBLICITAT