El Centre Cívic de Valls organitza dues presentacions per a la recuperació d’elements de la gastronomia local, en les que s’ajunta història, tradició i patrimoni femení. Aquest cicle, que porta per lema “Recuperació de la cuina tradicional vallenca” s’ha centrat en dues receptes vinculades amb dates especials del calendari festiu, com són la galeta de Sant Blai i la Cassola de Dijous Gras vallenca.

PUBLICITAT

El projecte de recuperació de la galeta de Sant Blai ha estat possible gràcies a la implicació de diversos agents i persones de la ciutat. Entre aquests s’hi troba la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes del Barri Antic, l’Institut Jaume Huguet, l’Arxiu Municipal de Valls i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, el filòleg Albert Oliva i el dissenyador local Andreu Plana. L’elaboració del motlle ha anat a càrrec de l’alumnat de fabricació metàl·lica de l’Institut Jaume Huguet, que ha treballat a partir del dibuix elaborat pel dissenyador vallenc a través de la tecnologia 3D.  Ens ho explica el director de l’institut vallenc Josep Maria Soler.

El filòleg Albert Oliva destaca que el Blai no és una galeta qualsevol. La presentació del “Blai vallenc” es farà el dimecres 29 de gener a les 19 h, en format de xerrada-degustació, i anirà a càrrec de Pilar Vives, Núria Rocamora i Albert Oliva.

La segona de les xerrades del cicle serà la presentació de la Cassola de Dijous Gras de Valls que es farà el dimecres 12 de febrer a les 19 h i anirà a càrrec de Pilar Vives, també en format de xerrada-degustació. En aquesta presentació es donarà a conèixer un plat típic de la cuina barroca vallenca i la seva recepta com a exemple de tradició i saber femení. Per assistir a les xerrades, que són gratuïtes i es faran a la sala d’actes del Centre Cívic, cal fer inscripció prèvia a les dependències del mateix Centre Cívic.

PUBLICITAT