L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada de les regidores de Junts per Valls, Rosa Rovira i Laia Castells, s’han desplaçat aquest dilluns fins a l’Audiència Nacional, on es comença a jutjar el paper dels Mossos d’Esquadra en el Procés. En el judici s’ha acusat l’advocat vallenc i segon a la Conselleria d’Interior, Cèsar Puig;  el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero i el seu cap polític, Pere Soler.

PUBLICITAT

El tribunal que jutja els antics càrrecs dels Mossos d’Esquadra està compost per la presidenta de la sala penal de l’Audiència Nacional, Concepció Espejel, que havia exercit de jutgessa a Valls, i els magistrats Francisco Javier Vieria i Ramon Saéz Valcárcel, que a més serà el ponent de la sentència del judici.

Els tres acusats s’asseuen a la banqueta per un delicte de rebel·lió, pel qual la Fiscalia demana a cada un 11 anys de presó, mentre que una quarta acusada, la intendent dels Mossos Teresa Laplana, s’enfronta a 4 anys de presó per sedició per la seva actuació durant el setge a la Conselleria d’Economia el 20 de setembre de 2017 amb motiu d’un registre judicial per frenar l’1-O.

En el seu escrit de conclusions provisionals, la Fiscalia relata com entre setembre i octubre de 2017 els acusats “van constituir una peça clau per, dins de l’àmbit de les seves respectives competències, impedir o dificultar greument el compliment de les ordres emanades pels tribunals de justícia amb la finalitat de dur a terme el pla secessionista”.

PUBLICITAT