Aquest cap de setmana la calçotada i tot el que envolta el calçot seran els protagonistes a Valls. Ja ho farà a partir de dissabte amb la Jornada Gastronòmica del Calçot, la Mostra de Cuina del Calçot i el Mercat de la Calçotada. I diumenge arribarà la gran Festa que cada any atreu milers de visitants. Es preveu que fins 40.000 persones es desplacin a la capital de l’Alt Camp per gaudir d’una festa que a s’ha convertit en la celebració gastronòmica més popular de Catalunya.

PUBLICITAT

La Gran Festa obrirà portes diumenge a les 10 del matí i entre els seus concursos destaquen el de cultivadors, el de salsa de la calçotada i el popular Concurs de Menjar Calçots. De fet però, tot Valls farà olor de calçot, amb mercats i degustacions populars a les places i carrers de la ciutat en una celebració a la que també s’hi sumarà el seguici festiu i popular vallenc.

La Gran Festa de la Calçotada l’organitzen, conjuntament, l’Ajuntament de Valls i la Cambra de Comerç i Indústria de Valls. Enguany el patrocinador oficial és l’empresa Fruits i Salses S&P. La festa també compta amb la col·laboració de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls i  l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, entre d’altres entitats i associacions.

Pel que fa als actes de dissabte, tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot, que s’havia de celebrar el passat 23 de novembre però es va haver d’aplaçar pel mal temps. La Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé és una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors. La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Chritian Escribà que serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11h obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que enguany preparen 8 restaurants de la ciutat juntament amb els vins de 4 cellers de la DO Tarragona. Es podran degustar doncs les especialitats a base de calçots, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa. A les set de la tarda els assistents podran gaudir de la música del Djs Carlos Arias i Alex Murmur.

La festa tindrà també com a protagonistes del showcooking als cuiners Víctor Quintillà, estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, Rafa Zafra, del restaurant Estimar, Josep Moreno -xef de Valls que regenta el restaurant Deliranto de Salou, recentment guardonat amb una estrella Michelin-, que junt amb el també vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

PUBLICITAT