La Policia Nacional ha detingut a tres persones, directius d’una empresa del Polígon Industrial de Valls, com a presumptes autors dels delictes contra el dret dels treballadors i amenaces greus. Les investigacions van començar el passat mes d’octubre de 2019 quan els agents van tenir coneixement a través del Departament de Treball de la Generalitat, d’una denúncia sindical relativa a dues empreses que realitzaven activitats en un mateix centre de treball. Segons la denúncia interposada, en aquestes empreses es trobarien treballant ciutadans estrangers en situació irregular que no tindrien autorització de residència i treball. A més, no estarien degudament do nats d’alta a la Seguretat Social. Aquests treballadors també estarien exercint la seva tasca en condicions precàries, amb jornades de més 12 hores diàries, i amb una remuneració que no superaria els 1.000 euros. Els denunciants van ser amenaçats greument per la direcció de l’empresa per considerar-los els instigadors de la inspecció. Posteriorment, van ser acomiadats presumptament com a represàlia. Davant aquests fets s’ha procedit a la detenció de tres persones de nacionalitat espanyola: dues d’elles com a autors d’un delicte contra el dret dels treballadors i amenaces greus i l’altra per un delicte contra el dret dels treballadors

PUBLICITAT
PUBLICITAT