Dissabte es lliuraran els diplomes als nous padrins de l’orgue de la ciutat i també es donarà inici de la novena de la Mare de Déu de la Candela, predicada pel mossèn Josep Bofarull. Els tocs de campanes de vespre, la novena, el Virolai i els Goigs es perllongaran diàriament fins diumenge, diada de la Mare de Déu.  La setmana vinent, dimecres 29, es farà l’homenatge a les Candeles. Un homenatge que marcarà el compte enrere just el dia que faltarà un any per a les Decennals del 2021. La cerimònia s’iniciarà a les sis de la tarda a l’ajuntament. Després, a les 19 h, tindrà lloc al Centre Cívic la presentació de la recuperació de la galeta de Sant Blai vallenca. La presentació està inclosa dins el projecte de “Recuperació de la cuina tradicional vallenca”, que contribueix a retrobar les receptes que, amb el pas del temps, han caigut en l’oblit. Mitja hora més tard, a les 19.30 h, el Centre de Lectura organitza la segona xerrada del cicle sobre els 21 vallencs il·lustres tot coincidint amb les prèvies de les Decennals 2021.

PUBLICITAT

Pel que fa als actes de dijous dia 30, la Sala Sant Roc inaugurarà l’exposició “Decennals: falta 1 any”, a les 19 h, amb imatges de la darrera edició de les Decennals, el 2011, que han compilat els fotògrafs Francesc Roca i Pere Toda, amb el patrocini de la Fundació de les Festes Decennals. Ja divendres, la Unió Anelles de la Flama organitza a partir de les 21.30 h en el seu local social un sopar d’etiqueta i un ball de gala. L’endemà, dissabte dia 1, a les 19 h a l’IEV la mateixa UAF presenta un llibre sobre músiques per a la recreació històrica de la Guerra de Successió, de Ferran Navarro, qui serà en l’acte. Tot seguit, a les 19.30 h el ball parlat del ball de diables de Valls donarà inici al correfoc aplaçat la passada Santa Úrsula, que sortirà des de la plaça del Blat, on ja de retorn tindrà lloc la baixada de l’arcàngel des de la façana de l’Ajuntament.

La Diada de la Candela, el 2 de febrer, comptarà amb actes patrimonials com la representació dels quadres escènics de la Moixiganga, la benedicció de les candeles, la processó pel Barri Antic i l’ofici religiós. I també amb actes familiars i d’espectacles, com  un taller de circ a la Circoteca de la companyia Passabarret, el concert amb la soprano Aurèlia Pessarrodona i el guitarrista Raúl Sandín al Centre de Lectura o els ballables al Kursaal.

Destacar que la Comissió de l’orgue de la ciutat, la parròquia de Sant Joan, el Centre de Lectura, l’IEV, la UAF, la Circoteca, el Centre Cívic i la Fundació de les Decennals són els principals promotors de tots aquests actes.

PUBLICITAT