El tercer punt de l’ordre del dia del ple ordinari del mes de gener celebrat aquest dilluns va consistir en modificar l’acord sobre el nombre, les característiques i les retribucions del personal eventual de la corporació, concretament pel que fa al segon lloc d’assessorament del grup d’ERC-Compromís per Valls.

PUBLICITAT

Aquest càrrec de confiança, que ja es va preveure en l’aprovació del cartipàs municipal, de moment encara no existia. Ara, però, deixarà de pertànyer als republicans i anirà a parar a mans de Junts per Valls per reforçar l’àrea de Cultura. Tindrà una dedicació plena i un sou brut anual de 46.000 euros. El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, va afirmar que l’assignació d’aquesta nova incorporació respon a la necessitat de preparar les Festes Decennals del 2021.

Els tres grups de l’oposició al plenari van votar en contra de l’acord. El regidor del PSC, Juan Martínez, va criticar el nombre de càrrecs tenint en compte que l’actual govern ja compta amb una majoria prou àmplia. A més, també va definir l’actual cartipàs com el més car que ha tingut la ciutat.

Des de la CUP, Ester Huguet, va denunciar que la contractació de més personal eventual no garanteix un millor servei a la ciutadania.

Finalment, la portaveu de Ciutadans, Cristina Laíz, va tillar de continuista el govern i creu que la retribució que percebrà el nou càrrec és extraordinàriament alta.

En torn de rèplica, Barberà va exposar que es tracta d’una decisió coherent i que serà favorable per Valls.

PUBLICITAT