El ple d’aquest dilluns va tenir en l’ordre del dia una moció presentada per Junts per Valls, ERC-Compromís per Valls i la CUP de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central i el Suprem sobre el president Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

PUBLICITAT

Els acords del text consensuat va incloure, entre d’altres, rebutjar les resolucions, reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades, la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i demanar al Parlament Europeu que respecti els drets d’Oriol Junqueras, tot fent complir la sentència del Tribunal de Justícia Europea.

La moció va prosperar amb 16 vots favor. En canvi, el PSC i Ciutadans van votar-hi negativament.

PUBLICITAT