La Comissió Decennals a les escoles ha anunciat una de les seves principals activitats al voltant de les Festes Decennals de la Mare Déu de la Candela 2021. Des del proper mes de febrer els dotze centres educatius participants realitzaran uns tallers creatius per gestar dotze Nans, com a homenatge a dotze vallenques i vallencs notables. Es tracta d’una experiència pionera al país ja que per primer cop els diferents centres d’ensenyament treballaran sota la conducció d’un mateix escultor en un únic projecte compartit per tots. Així ens ho comenta el mateix escultor Ferran Rei Domingo, del Taller d’Art i Creacions Ferran, de Tarragona.

PUBLICITAT

Els nous Nans, acompanyats d’una formació musical, participaran en la Mostra d’imatgeria escolar que, en format de cercavila, recorrerà els carrers de Valls el primer dissabte de les Decennals, el dia 30 de gener de 2021, durant el matí. Així la cercavila escolar en què habitualment participen les bèsties de cada centre, sumarà aquest nou element transversal i conjunt dels dotze centres de la ciutat. Els protagonistes del nou grup festiu seran modelats doncs per l’alumnat dels centres Eladi Homs, Eugeni d’Ors, Baltasar Segú, Enxaneta, La Candela, Lledó, Claret, Cor de Maria, Rocabruna, Jaume Huguet, Narcís Oller i Serra de Miramar. Paral·lelament a la creació de cada Nan, els centres realitzaran un treball en format audiovisual sobre cada personatge. Els resultats es visionaran durant les diferents jornades de les Decennals 2021.

PUBLICITAT