Els guardons, que es lliuraven dimecres en un acte a l’Institut Serra de Miramar, pretenen fomentar els estudis de dones i gènere en els treballs de recerca i de síntesi dels alumnes i ex-alumnes dels instituts de la ciutat El  primer premi, dotat amb 290 €, s’ha atorgat al treball titulat «LGTB», dut a terme per les alumnes Fiona Roca, Sandra Ribus i Marina Escudero, de 4t d’ESO de l’Institut Serra de Miramar. El segon premi, dotat amb 200 €, s’ha atorgat al treball titulat «El col·lectiu transsexual», de les alumnes Marta Rodríguez, Andrea Sánchez i Camila Martínez, també de 4t d’ESO del mateix institut. La categoria d’activitats de diferent format basades en estudis de dones, gènere i igualtat ha quedat deserta.

PUBLICITAT

El jurat ha destacat l’interès que han demostrat les autores en el tema, comprenent des de ben joves els valors de la igualtat, el respecte i la tolerància cap a totes les opcions sexuals. Els guardons estan impulsats per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament vallenc. Sentim a Jordi Cartanyà, regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat.

Els premis recorden la figura de la vallenca Dolors Vives, pionera de l’aviació a Catalunya i una de les primeres dones que va aconseguir el títol de pilot.

PUBLICITAT