Els vallencs podran donar sang els dies 26 i 27 de febrer, a la unitat mòbil que el Banc de Sang i Teixits instal·larà a la sala d’actes de Casa Caritat. L’horari serà dimecres de 17 a 21 hores i dijous de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Els impulsors de la campanya volen aconseguir que les donacions es converteixin en un acte quotidià i no vagi lligat a situacions d’emergència. El Banc de Sang i Teixits calcula que cada tres segons algú necessita sang a Catalunya.

PUBLICITAT

La CGT de Catalunya ha decidit convocar una vaga general el proper 8 de març i adherir-se al moviment feminista en el Dia Internacional de la Dona. El sindicat ha celebrat aquest dissabte un ple extraordinari a Valls on s’han debatut quatre ponències, tres d’elles favorables a la protesta i només una partidària de programar una jornada reivindicativa. Han participat en la decisió els representants de les 54 assemblees territorials que formen part de l’organització sindical. Finalment, el 76% han votat a favor del text que defensa que és necessària la vaga per fer visible la desigualtat entre homes i dones, per denunciar la bretxa salarial i per solidaritzar-se amb les dones que treballen en dies festius i caps de setmana.

Pel que fa a successos, els bombers rescataven diumenge un jove que va quedar atrapat a l’interior d’una xemeneia quan volia entrar en una casa apuntalada a la plaça de l’Oli de Valls. Els fets van passar minuts abans de les 7 del mati i en un primer moment es pensava que s’havia produït un enfonsament i per això es van activar fins a dotze dotacions de bombers i diverses ambulàncies i efectius policials. Els bombers van treure el jove accedint per la xemeneia per un pis inferior. Ja a fora, el personal sanitari immobilitzava la persona atrapada i era traslladat al Pius Hospital.

I en la vesant esportiva, la vallenca Marta Galimany es proclama campiona d’Espanya de Marató, en una prova celebrada a Sevilla, aquest diumenge. A més, l’atleta del FC Barcelona ha aconseguit la mínima olímpica per anar als Jocs de Tokio que se celebraran del 24 de juliol al 9 d’agost. Galimany ha baixat per primera vegada de les dues hores i mitja, aturant el cronòmetre en 2 hores, 29 minuts i 2 segons, sent l’onzena dona que ha travessat la meta de la Marató de Sevilla. Ara mateix són 3 els atletes estatals que assistiran als Jocs, Marta Galimany, Dani Mateo i Javi Guerra.

PUBLICITAT