L’aprovació inicial del pressupost de l’Ajuntament de Valls va ser el punt més destacat del ple ordinari del mes de febrer celebrat aquest dilluns. L’alcaldessa, Dolors Farré, va destacar que els comptes d’enguany estan pensats per donar resposta a les necessitats que té la ciutat, més enllà de la present legislatura, amb l’objectiu de ser una orientació de les línies mestres a seguir de cara als pròxims anys.

PUBLICITAT

Es tracta d’un pressupost, el més alt de l’última dècada, que ronda els 29 milions d’euros. El govern de Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls ha volgut reforçar l’àmbit social i de serveis a les persones, així com el de l’ocupació, amb la voluntat de millorar la qualitat de vida i obtenir més justícia social.

El regidor d’Hisenda, Martí Barberà, va afirmar que aquests números busquen l’estabilitat pressupostària i porten una major equitat a la ciutat.

Des d’ERC-Compromís per Valls, el seu portaveu, Jordi Cartanyà, va posar en valor que aquest pressupost està gestat per un nou equip, amb una nova forma de fer i unes noves prioritats. El primer tinent alcalde del consistori vallenc creu que és passen de les paraules als fets i hi ha la intenció de racionalitzar i redistribuir les necessitats de les diferents partides.

En el torn d’exposició dels partits de l’oposició, les crítiques van ser evidents. La portaveu del PSC, Rosa Maria Ibarra, va detallar que les aportacions de la ciutadania no es veuen reflectides en els serveis que es reben posteriorment. Els socialistes també van criticar que la partida de 52.000 euros que es destina a Comerç i Turisme esdevé insuficient i consideren que l’actual govern hauria de destinar més recursos en una àrea que està fregant el desastre.

Des de la CUP, Ester Huguet, va criticar que la partida de Cultura es dirigeix a la població benestant, i va afirmar que no s’incentiva la creació cultural a la ciutat i no es té en compte el sector de la població vulnerable. Quant al Museu Casteller, els anticapitalistes van titllar el projecte de pou sense fons. Finalment, també van reiterar que no són uns pressupostos socials i que cal deixar de repartir misèria.  

La líder de Ciutadans, Cristina Laíz, va titllar els pressupostos de continuistes i va criticar les modificacions de crèdit de l’exercici anterior, així com l’increment dels impostos a la ciutadania, especialment la pujada de l’IBI.

En torn de rèplica, Martí Barberà va explicar que el fet de presentar els pressupostos al febrer ha estat degut a la voluntat de debatre amb totes les forces polítiques amb representació al plenari. Per la seva banda, Jordi Cartanyà va aprofitar la seva intervenció per reafirmar la gestió municipal sobre Ca Xapes, exposant que s’està buscant com fer viable el projecte.

L’aprovació inicial del pressupost municipal 2020 va comptar amb els vots a favor de Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls. El PSC, la CUP i Ciutadans hi van votar en contra.

PUBLICITAT