Valls se suma a les activitats del Dia Internacional de les Dones per la reivindicació de la igualtat real i efectiva de dones i homes i l’eliminació de la discriminació per raons de gènere. El Dia Internacional de les Dones, reconegut per l’Organització de les Nacions Unides, es commemora el 8 de març de cada any i a Valls, al voltant d’aquesta data, se celebraran diversos actes, en un programa que compta amb concerts, sessions de teatre i cinefòrum, conferències, contacontes i un espectacle. En aquest sentit, l’organització coordinada de les activitats fa evident el compromís de treball transversal de l’Ajuntament i la ciutat amb la igualtat de gènere. A la vegada, es vol posar de manifest el treball previ que s’ha fet en el Consell Municipal de Dones, d’on han sorgit varies propostes. Així ens ho comenta el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat Jordi Cartanyà.

PUBLICITAT

Els actes comencen aquest mateix dimecres al Teatre Principal amb el concert del Dia de la Compositora «Galivances» a càrrec de Laura Nadal i l’Escola de Música. La lectura del manifest institucional serà el mateix diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a càrrec de l’atleta vallenca Marta Batalla. Serà a les 9.15h a la pista d’atletisme del Fornàs i servirà com a tret de sortida de la clàssica Cursa del Calçot. També s’han programat diferents conferències, entre elles «Dones filòsofes, recuperant les pioneres feministes» a càrrec de Núria Sara Miras, el dia 5 de març; o també «Quin és el paper dels homes en la igualtat de gènere», a càrrec de Paco Abril, el dia 11. D’altra banda, també hi haurà activitats per alumnes de 4t d’ESO dels instituts de Valls, com el teatre fòrum sobre masculinitats igualitàries, els dies 4 i 11 de març al Teatre Principal. S’han preparat també actes al Centre Cívic amb el Cercle de Dones, el dimecres 11, en concret el taller d’un cicle a càrrec de Fanny Ulldemolins. El programa inclou a la vegada el contacontes «el tresor del Drac Rebuf, la taula rodona «Dona vs Cultura» o la projecció i sessió de cinefòrum posterior de la pel·lícula «Las costuras de la piel». D’altra banda, el Teatre Principal acollirà «Clau de Do», una de les propostes destacades de la programació d’espectacles de la temporada. El muntatge dirigit per Francina Fernàndez compta  amb un repartiment excepcional d’artistes vallenques com Marta Arjona, Berta Artigal, Mariona Escoda o Maria Jacobs, entre d’altres. La  representació es podrà veure dissabte 7 de març al Principal. Precisament al vestíbul del mateix Teatre es podrà veure, del 27 de febrer al 30 d’abril, l’exposició que ens proposa Albert Nel·lo sobre «la dona i el teatre gestual»

D’altra banda, mencionar que el ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dilluns una moció que, entre d’altres aspectes, es compromet en la lluita contra la bretxa salarial, i per tant treballar per trencar les desigualtats entre dones i homes.

PUBLICITAT