Valls estrenarà una nova producció local amb accent femení, un espectacle mutidisciplinar de poesia, dansa, música i arts escèniques creat per un grup d’artistes vallenques. L’espectacle dirigit per Francina Fernàndez es presentarà aquest dissabte, a les nou del vespre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, el proper 8 de març. Des de la regidoria de cultura Marc Ayala, ha posat en valor l’aposta de Valls per les creacions locals.

PUBLICITAT

‘Clau de do’ parla del cicle de la vida, parla de la por, la vergonya, la culpa i la solitud que provoquen aquests tres sentiments. L’escena té lloc al pati comunitari de dues cases que es converteix en el testimoni de les vivències de dues dones que, després de vint anys sense coincidir en aquest espai, hi reviuen moments íntims compartits. El muntatge està dirigit per Francina Fernàndez

Pel que fa al cartell de l’obra té molt de simbolisme. Hi apareixen dues cabelleres, una de rossa i una de morena, i dos tatuatges a les espatlles de les dues protagonistes, que prenen significat al llarg de l’obra. Ens ho expica Marta Arjona, fotògrafa dissenyadora del cartell.

L’espectacle compta amb un repartiment excepcional d’artistes vallenques com Marta Arjona, Berta Artigal, Mònica Bartolí, Mei Casabona, Susannes, Meritxell Estivill, Mariona Escoda, Ester Fabregat, Bàrbara Flores, Maria Jacobs, Violant Llopis, Cristina Murillo, Elisenda Nadal, Goreti Pié i Elena Volpini.

De manera paral·lela a la representació, s’han organitzat dues activitats. La primera és una exposició sobre la dona i el teatre gestual, d’Albert Nel·lo, que es podrà visitar al vestíbul del Teatre Principal fins el 30 d’abril. I la segona, la taula rodona ‘Dona i cultura’, el 4 de març.

PUBLICITAT