Unes 130 dones van participar a la performance feminista organitzada dissabte a la Plaça del Pati per l’Assemblea Valls i la Plataforma 8M de Valls. L’objectiu era denunciar la violència masclista, en el marc d’actes del Dia Internacional de la Dona. Les dones vallenques van ballar i cantar la coreografia creada al novembre passat pel col·lectiu feminista xilè Las Tesis, que s’ha fet viral i que s’està representant per ciutats d’arreu del món amb la lletra adaptada a cada llengua. La cançó, “Un violador en tu camino”, denuncia la violència masclista i tots els elements del poder que no la combaten prou.

PUBLICITAT

A les 11 del matí va començar l’assaig de la coreografia i a les 12 es va fer la performance, que va comptar amb la participació de les timbaleres de la UAF i membres de l’Escola Adagi. L’acte va acabar amb crits de “Visca, visca, visca la lluita feminista”.

L’acte es va convocar amb el títol de “Per una República feminista”, en el marc del Valls per la Llibertat, en què cada primer dissabte de mes l’ANC presenta una lluita i un projecte que ajuda a avançar cap a la República Catalana.

PUBLICITAT