El govern espanyol aprova una moratòria de sis mesos de la quota d’autònoms. El consell de ministres també prohibeix tallar els subministraments d’aigua, llum i gas a les llars.

PUBLICITAT

Rècord de morts en les últimes hores a Espanya, on tornen a pujar els contagis. També augmenta el nombre de persones que han rebut l’alta, que ja són 19.259.

A l’Alt Camp, hi ha 29 positius detectats de Covid-19. A tota la comarca s’han realitzat 122 proves PCR dels quals 29 han donat positiu. Valls, amb 21 és qui en presenta més.

El Pius Hospital de Valls ha adaptat més d’una vintena de llits a la planta cinquena i una part de la segona per tractar pacients en estat crítics i semicrítics afectats pel coronavirus. La notícia ha estat confirmada a la nostra redacció per part de Robert Rosset, president del comitè d’empresa del centre hospitalari intercomarcal. El Pius Hospital acull, actualment, més d’una vintena de pacients amb Covid-19, segons aquesta mateixa font.

El Col·legi de Metges i Infermeres de Tarragona denuncien la falta d’equips de protecció personal i de proves diagnòstiques. Reclamen l’arribada dels Equips de Protecció Personal de forma imminent als centres hospitalaris i de proves diagnòstiques homologades de forma urgent.

21 persones han estat detingudes i 2.418 denunciades en un dia per incomplir el confinament del Covid-19. El conseller d’Interior, Miquel Buch, demana no confondre el certificat d’autoresponsabilitat amb el dels treballadors essencials.

Es prohibeixen les vetlles i es restringeixen les cerimònies per limitar el contagi del Covid-19. La norma recull altres mesures excepcionals com la restricció de les cerimònies fúnebres.

I acabem dient que s’han disparat les peticions per adoptar i acollir gossos en algunes protectores d’animals. Les entitats rebutgen l’oferiment de persones que volen acollir més durant el confinament.

I això és tot per ara. Tornarem amb més notícies relacionades amb la crisi sanitària del coronavirus en pròxims avanços informatius. Gràcies per la seva atenció, no surtin de casa i que passin una bona tarda.

PUBLICITAT