Comencem repassant xifres de com evoluciona la pandèmia del coronavirus a Catalunya. Al país la xifra de morts s’eleva a 1.849. Pel que fa als contagis, ja hi ha gairebé 20 mil casos positius, dels quals 1.769 estan en estat greu. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, són 41 les persones que han perdut la vida, cinc a l’Ebre i 36 al Camp. Pel que fa als positius la xifra s’enfila als 688. Dir també que a la residència Ballús de Valls ja s’han comptabilitzat set morts i 35 positius entre els 59 residents que tenia a l’inici del brot. També hi ha tres treballadores contagiades.

PUBLICITAT

D’altra banda dir que Salut només compta com a morts per coronavirus aquelles que tenen lloc en centres sanitaris. El Govern ho admetia ahir dimarts, deixant clar que el Departament de Salut està treballant per poder ampliar les dades.

L’Estat suspèn sis mesos el desnonament de llogaters en vulnerabilitat. Pel que fa als llogaters de petits propietaris, podran demanar microcrèdits sense comissions i a interès 0%. Entre les mesures aprovades a la reunió del Consell de Ministres d’ahir dimarts, també hi ha la pròrroga extraordinària de mig any, des del final de l’estat d’alarma, dels contractes que estiguin a punt de vèncer.

La Generalitat començarà a tramitar els ajuts per a autònoms a partir d’avui. L’ajuda serà de fins a 2.000 euros per a cada autònom que pugui acreditar una pèrdua notable d’ingressos pel coronavirus. El secretari General de Treball, Josep Ginesta, avisa que ara ja és imprescindible portar un document que acrediti que cada treballador que surt de casa ho fa per anar a la feina.

Canvis als transports públics fins el 9 d’abril. El servei serà de franc per les persones que treballen en serveis essencials i s’hagin de desplaçar. Des de demà i fins al 9 d’abril, l’Autoritat del Transport Metropolità no farà fitxar per pujar al bus, al tren, als ferrocarrils, al metro o al tram. És una decisió de la Generalitat, que ha ordenat als Mossos i les policies locals que controlin que qui hi puja té els permisos per anar a treballar.

La selectivitat a Catalunya serà el 7, 8 i 9 de juliol. Les proves s’adaptaran per donar resposta al context actual degut al coronavirus, però no es reduirà el temari.

PUBLICITAT