Espanya supera els 9.000 morts per coronavirus i els 100.000 infectats. Segons dades d’aquest dimecres facilitades pel govern espanyol, hi ha 5.872 persones ingressades a l’UCI i 22.647 persones ja han superat la malaltia.

PUBLICITAT

L’ANC inicia la campanya #1MiliódeMascaretes. L’objectiu és recaptar diners per a la recerca de la Covid-19 i abastir la ciutadania de mascaretes d’ús no sanitari. Segons explica l’entitat a través d’un comunicat, els particulars poden fer donatius a través de la web 1miliodemascaretes.cat i oferir-se a formar part dels equips que en confeccionen.

Més de 1000 catalans que es trobaven a l’estranger ja estan a Catalunya, després des les gestions d’Exteriors amb les delegacions. El conseller del departament, Bernat Solé, ha explicat a SER Catalunya que dels 765 casos que s’han posat en contacte amb Exteriors s’han pogut resoldre més del 50%

Pel que fa a la residència Ballús de Valls està vivint  una “situació crítica. Ja són 7 els morts i 38 els infectats. La Generalitat va tenir d’intervenir fa uns dies el centre per la quantitat de baixes de la plantilla, afectada pel coronavirus, i ara la Fundació Vilaniu s’encarrega de la gestió de la residència.

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis se suma al moviment Coronavirus Makers, que s’ha organitzat a nivell global, per col·laborar en l’abastiment d’elements de protecció per al personal sanitari. L’empresa reusenca ja fa dies que imprimeix viseres de protecció amb les seves dues impressores 3D.

A Tarragona, l’ajuntament celebrarà divendres el primer consell plenari telemàtic de la seva història, com a conseqüència de la crisi del coronavirus. El consistori ha hagut de contractat una eina informàtica per tal de poder fer el ple de manera virtual, que suposarà una despesa de 800 euros per sessió.

I a Cambrils, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor ha ampliat el seu horari d’atenció telemàtica, de dilluns a dijous, per poder donar resposta a l’augment de consultes sobre cancel·lacions de viatges, reserves i serveis, així com altres qüestions derivades de la situació de confinament.

Un total d’onze jutges substituts i de reforç han jurat o promès el seu càrrec de forma telemàtica davant de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Dos d’ells han estat assignats als Jutjats de Valls.

La policia local de valls ha explicat a les xarxes socials que felicitarà l’aniversari de tots aquells nens i nenes de la ciutat que han de fer anys mentre es troben en ple confinament. Les famílies interessades, han d’enviar un correu electrònic a policia@valls.cat.

PUBLICITAT