Les dades actualitzades de contagis i morts a l’Estat Espanyol indiquen que cada cop es contagien menys persones. Les últimes 24 hores hi ha hagut 7.719 positius. És un percentatge que va baixant. En canvi, les morts fan rècord i ja arriben a les 9.053. A Catalunya fins a 7.00 persones han superat la malaltia. Els infectats s’eleven als 21.800 i les víctimes són 2.093. I els qui més preocupen són els 1.850 pacients ingressats en estat greu.

PUBLICITAT

Pel que fa al camp de Tarragona, ja són 53 els morts i 740 els infectats. Destacar que a la demarcació s’han detectat brots de coronavirus en 4 residències de gent gran i han mort 12 residents. Hi ha 35 usuaris contagiats i 152 professionals aïllats. Dir que a nivell de tot Catalunya hi ha 75.000 avis i avies que viuen en mes de 1.000 residencies, d’aquestes n’hi ha 317 on s’ha detectat un cas de Covid-19.

Amb aquestes dades la Generalitat avisa que cal continuar molt a l’aguait i que és d’extrema necessitat quedar-se a casa per evitar contagis. D’altra banda, el Departament de Salut preveu que avui es puguin començar a utilitzar els tests ràpids als hospitals.

Els hospitals de Tarragona encara no estan saturats però hi falten EPI, segons els sindicats. Al Joan XXIII i al Verge de la Cinta els treballadors han passat a fer torns de dotze hores i hi ha sanitaris infectats

L’empresa BASF produirà deu tones d’hidrogel per a donar-lo a centres sanitaris catalans. Dues tones s’enviaran a l’hospital joan23 i a l’Hospital de Reus, uns centres sanitaris propers al centre de producció més gran de l’empresa al sud d’Europa.

Cau el tràfic de mercaderies al Port de Tarragona un 18% en els dos primers mesos de l’any. Al febrer s’han mogut poc més de dos milions de tones segons dades del @mitmagob.

La crisi del coronavirus segueix fent cancel·lar actes culturals. El Festival Minipop de Tarragona, que s’havia de celebrar els propers 5 i 6 de juny, per celebrar el seu desè aniversari, s’ha anul·lat i es realitzarà en les mateixes dates però del 2021. El festival aposta per mantenir els artistes i la programació.

I dir-los per acabar que la Generalitat posa en marxa ConfinApp, una aplicació per resoldre dubtes sobre el confinament i el post confinament. L’aplicació preveu donar respostes sobre el curs escolar, mesures d’higiene i salut, aspectes tributaris o ajuts als treballadors, empreses o autònoms. Estarà disponible a partir de demà divendres i inclourà un assistent virtual.

PUBLICITAT