Segons les últimes dades fetes públiques aquest matí pel Ministeri de Sanitat, Espanya ja supera les 10.000 morts amb 950 defuncions en un sol dia, una dada rècord des que va començar la pandèmia. Els positius s’eleven a 110.238, 8.102 més que  dimecres. La dada positiva és que s’han curat 26.743 persones, 4.096 més que ahir. Per comunitats autònomes, Catalunya compta amb 21.804 infectats i gairebé 2.100 morts.

PUBLICITAT

EL president Torra anunciava ahir a la tarda un assaig clínic en les residències amb una “medicina preventiva”. Participen en la prova l’equip del doctor Oriol Mitjà i la Fundació Proactiva Open Arms. El tractament, explica la Generalitat en un comunicat, consisteix a administrar als contagiats l’antiviral Darunavir, que s’utilitza contra el VIH. A les persones que estan en contacte amb el pacient, se’ls dministra un tractament utilitzat contra la malària.

Les empreses de l’’Associació Empresarial Química de Tarragona han fet una donació de 12 equips de respiració i material de protecció, per un valor total de 330.000 euros, a quatre hospitals de la demarcació de Tarragona. Dir també que dues empreses del Morell estan fabricant pantalles facials amb impressores 3D i que faran arribar a diferents centres sanitaris per protegir els professionals de la Covid-19

Les parròquies es reinventen en època de crisi i fan ús de les tecnologies per retransmetre les seves misses. A valls, la parròquia Mare de Déu del Lledó i l’església de Sant Joan oferiran en directe, a través de Facebook, les seves misses de Setmana Santa. Així, diumenge de rams l’eucaristia serà a les 12 del migdia des de Sant Joan. Divendres sant també hi haurà celebració, a les 19 hores. La missa de pasqua serà diumenge a les 12 del migdia des del Lledó.

La crisi del coronavirus ha fet disparat les dades de l’atur arreu de l’estat. A la demarcació de Tarragona ha pujat en 2.947 persones el mes de març. És la demarcació catalana on l’atur s’ha enfilat més, seguida per Barcelona. Segons dades publicades avui pel Ministeri de Treball, a les nostres comarques ara hi ha 51.513 persones sense feina apuntades a les llistes del SOC. Pel que fa als sectors els més afectats són els serveis i la indústria.

El bus urbà de Reus serà gratuït fins al 9 d’abril. El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus ho ha aprovat aquest dimecres al matí

Segueixen les mostres de solidaritat. Des de l’Associcació de Voluntaris de protecció Civil de Valls faran arribar a les residències d’àvis aliments de primera necessitat, cedits pel supermercat Carrefour de Valls.

I per acabar dir-vos que avui 2 d’abril és el dia internacional del llibre Infantil i Juvenil. I des de l’’ajuntament de Valls us conviden a descobrir la col·lecció que Cossetània dedica al Seguici. Podreu trobar contes dedicats al Lleó, el Drac, els Gegantons, l’Àliga i també la Mulassa.

PUBLICITAT