Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic. Publicada el 30 de març del 2020 (horitzontal)

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha registrat aquest diumenge sis nous casos de coronavirus, elevant a 118 el nombre d’acumulats.

Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic. Publicada el 30 de març del 2020 (horitzontal)
PUBLICITAT

En total, hi ha 34 hospitalitzats, dels quals 9 es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El nombre de morts continua sent de nou, ja que avui no se n’ha registrat cap.

Salut no ha facilitat dades de casos al Camp de Tarragona i ha anunciat que ho farà al llarg del dia de demà.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat a les comunitats autònomes que entre aquest diumenge i demà dilluns les autonomies rebran un milió de test per a la detecció de la covid-19.

Fonts autonòmiques coneixedores de les converses que està tenint Sánchez amb els presidents autonòmics han confirmat, a més, que el cap de l’Executiu ha demanat als seus homòlegs que li facilitin un llistat d’infraestructures en les quals es podran acollir als positius per coronavirus que siguin asimptomàtics, i així, contenir una nova propagació de la malaltia que provoca.

Són dues de les mesures que Sánchez està analitzant amb els presidents autonòmics cara a la següent etapa de «desescalada» o «transició» de la lluita contra el virus.

Els ERTO a Catalunya freguen els 83.000 i ja afecten més de 610.000 treballadors. Els sectors més tocats són l’hosteleria, el comerç i les activitats culturals.

I acabem dient que el confinament fa augmentar un 38 per cent el consum televisiu dels canals. El creixement és particularment destacat entre els infants i joves, amb increments del 68 per cent i el 69 per cent respectivament.

PUBLICITAT