Espanya suma 637 morts en 24 hores i ja supera els 13.000.Hi ha més de 135.000 persones infectades i les UCI continuen sota pressió amb prop de 7.000 pacients. El govern espanyol xifra en 19.400 els sanitaris infectats per coronavirus. Des que va començar la crisi, 40.437 persones han superat la malaltia.

PUBLICITAT

El Govern permet que les famílies amb àvis i àvies a les residències se’ls emportin a casa. S’hi podran acollir totes les persones que no tinguin símptomes ni hagin donat positiu. Un cop a casa hauran de fer un confinament obligatori de 14 dies.

La Direcció General d’Afers Religiosos ha enviat una carta als ajuntaments perquè busquin solucions en els seus cementiris per enterrar els musulmans. En l’estat d’alarma que vivim les fronteres amb el Marroc estan tancades i no es poden repatriar els cossos. Les comunitats han d’enterrar els seus morts en territori català, però es troben amb què hi ha manca de parcel·les per a enterraments islàmics a Catalunya

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha denunciat 68 persones durant aquest cap de setmana per incomplir les indicacions de confinament, dins les mesures excepcionals de l’estat d’alarma.

El menjador social de Reus reorganitza i amplia el servei amb el suport de l’Ajuntament, que es fa càrrec del cost econòmic. Amb motiu del confinament, el menjador social ha doblat el nombre d’àpats a domicili que abans només rebien les persones en situació de vulnerabilitat que no es podien desplaçar al seu local. Ara, està repartint porta a porta una cinquantena de carmanyoles diàries.

L’Escola de Música de l’Espluga de Francolí i la Llar d’Infants Municipal segueixen treballant per fer arribar als alumnes i a les famílies propostes d’activitats per fer durant el confinament. Així com fer-los un seguiment de les classes d’instrument i també preparar noves dinàmiques per la tornada als centres educatius.

Aquest dijous, 9 d’abril, l’Associació de Veïns de la Xamora organitza la 1a milla “corona Xamora” online a casa. Es tracta d’una prova gratuïta, no competitiva, que es podrà realitzar al llarg de tot el dijous. La inscripció es pot fer on-line a la web del Patronat d’Esports. A més es demana enviar una fotografia mentre es fa el repte. Des del Patronat d’Esports es fa extensiva aquesta activitat a tota la ciutadania.

PUBLICITAT