Des de l’inici de la pandèmia s’han donat 10.738 altes hospitalàries. Així ho anuncia el departament de Salut de la Generalitat. Pel que fa als positius ja superen els 28.300 i 2.900 persones han perdut la vida. El que més preocupa a hores d’ara són les residències de gent gran. Ja són 909 les persones que hi ha mort i més de 1.700 han estat diagnosticades.

PUBLICITAT

A la demarcació de Tarragona hi ha gairebé 1.100 positius i han mort 87 persones. Hi ha 316 persones hospitalitzades, 74 de les quals a l’UCI. Pel que fa a la residència Ballús de Valls ja són 15 els morts per coronavirus. Per la seva banda, a la residència Nostrallar dels Pallaresos s’han confirmat 13 morts i 30 residents que han donat positiu. A la Residència Vila-seca el balanç confirmat és de 61 residents contagiats per coronavirus i una víctima mortal.

La Generalitat permetrà que els malalts de coronavirus puguin morir acompanyats. Fins ara, el criteri d’actuació en aquests casos depenia de cada hospital. També es preveu que els pacients puguin tenir contacte diari amb els familiars a través de les noves tecnologies.

La Regió sanitària del Camp de Tarragona disposarà a partir d’aquest dimarts d’hotels salut. S’habliten més d’un miler de llits per a malalts de covid-19 i sanitaris al Camp de Tarragona i Baix Penedès. Tarragona comptarà amb 706 llits d’hotel salut i 256 habitacions per a professionals. Els primers pacients s’hi allotjaran aquest dimarts i estaran assistits pels hospitals Joan XXIII i Santa Tecla.

Els productors de calçots donen per acabada una temporada que es preveia de rècord. Les campanyes consumistes i les idees culinàries d’aquests últims dies no són suficients per evitar la pèrdua de cinc milions de calçots pel coronavirus, el que suposa un 25% de la collita. Dels cinc milions només se n’han pogut vendre uns quants milers.

Càritas Tarragona i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat han començat una campanya de recollida d’aliments per a persones en situació de vulnerabilitat. La iniciativa es durà a terme cada dilluns al matí. Els ciutadans que ho desitgin poden portar aliments de llarga caducitat i productes de neteja als establiments col·laboradors, que els entregaran a Càritas.

El camp necessita 25.000 treballadors. El Servei d’Ocupació de Catalunya ha obert una borsa de treball per a la campanya agrària.

PUBLICITAT