El Departament de Salut ha confirmat deu morts més per coronavirus a la demarcació de Tarragona, que ja en suma 97, deu a l’Ebre i 87 al Camp. Pel que fa als positius se n’han confirmat 54 més i la xifra s’enfila als 1.152. a hores d’ara hi ha 330 persones hospitalitzades. Catalunya supera els 3.000 morts per coronavirus i s’acosta als 30.000 positius però manté la tendència a la baixa. Pel que fa a les UCI comencen a notar un tímid respir en els ingressos.

PUBLICITAT

L’Hospital Sant Joan ofereix tauletes als pacients ingressats per Covid-19 perquè puguin estar en contacte amb les seves famílies. Els aparells s’han adquirit a través de les donacions econòmiques que, aquestes setmanes, han estat fent empreses i particulars. D’altra banda dir que Afers Social repartirà 1.000 tauletes a les residències perquè els usuaris es puguin comunicar amb els familiars. El Departament també distribueix més de 4 milions d’elements de protecció per als professionals dels centres.

A dia d’avui, tres de cada quatre CAP i consultoris de l’Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre romanen tancats. La mesura vol concentrar l’atenció sanitària en plena pandèmia.

La Xarxa Santa Tecla de Tarragona s’ha ofert a col·laborar en l’assaig clínic de l’epidemiòleg Oriol Mitjà, per mirar de frenar la propagació del coronavirus. El doctor necessita fins a 2.000 participants per realitzar l’estudi. Els voluntaris del Camp de Tarragona poden oferir-se a partir de dimarts 14 d’abril.

Neix #TotesATaula, una campanya en suport a la pagesia i a col·lectius de risc pel Covid-19. Està impulsada per Opcions i també dona suport a la pagesia agroecològica i a projectes de foment del consum responsable, dels quals, La Bajoca de Valls n’és referent al Camp.

El Trapezi 2020 s’ajorna fins al juliol. Concretament se celebrarà del 9 al 12, degut a la crisi sanitaria. Els organitzadors alerten que la nova data quedarà condicionada per les circumstàncies i la normativa.

I acabem amb una iniciativa de l’ajuntament de tarragona. La xarxa Wi-Fi TGN_et_connecta restarà oberta durant el confinament perquè els escolars es puguin connectar des de casa i puguin fer tasques escolars per via telemàtica. A més, l’Ajuntament es fa ressò de la iniciativa ciutadana #Compartimwifi per tal que els veïns que tinguin wifi el comparteixin durant aquest període amb els infants en edat escolar de la seva escala que no en tinguin. Això, els permetria descarregar els materials escolars o lliurar els treballs a les seves escoles i col•legis.

PUBLICITAT