Puja de nou el nombre de morts per coronavirus a Espanya, i també el de contagis. Sanitat xifra en 14.555 el nombre de morts a l’Estat. Segons les últimes dades, hi ha 146.690 contagiats i les persones curades s’eleven a 48.000. Tot i això, el govern espanyol manté que dilluns es recuperarà la normalitat laboral. Els treballadors no essencials es podran reincorporar a la feina respectant les mesures de seguretat però se seguirà prioritzant el teletreball. El confinament s’allargarà a Espanya, com a mínim, fins a mitjans de maig.

PUBLICITAT

Pel que fa al retorn a les classes, des d’educació el conseller Bargalló ha dit avui dimecres que tots els centres escolars no podran obrir el mateix dia ni de la mateix manera. Bargalló apunta que “s’hauria de poder tornar a les aules abans de Sant Joan”, però que qui ho ha de decidir són les autoritats sanitàries.

La Creu Roja ha rebut l’encàrrec de fer arribar a domicili les medicacions especials per a malalts crònics que només pot distribuir la farmàcia de l’Hospital Sant Joan de Reus. Unes medicacions que els pacients d’alta recullen ells mateixos en condicions normals. Ara es consideren persones immunodeprimides i, per tant, vulnerables a la Covid-19.

L’alcaldessa de Valls se suma a la carta que una setantena d’alcaldes de Catalunya han tramés al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Li reclamen que rectifiqui i aturi la retallada d’un 55% en polítiques actives d’ocupació. Si la mesura tira endavant els ajuntaments i institucions catalanes rebrien 215 milions menys respecte el 2019.

Montblanc engega el concurs ‘Experiències vitals del confinament’ adreçat a joves de 0 a 29 anys. L’objectiu és recollir propostes en diverses categories per compartir com s’està vivint el confinament a casa.  Per participar, s’haurà d’enviar una obra per persona a través del formulari que es pot trobar al web de l’Ajuntament, on també hi ha les bases del concurs

Parlem també del Port de Tarragona i es que ha ampliat 5 trens setmanals el transport de cereals cap a l’Aragó. Concretament, són un total de 4.500 tones de productes agroalimentaris. La mesura suposa una disminució del 75% en l’impacte en el medi ambient en elements com CO2, diòxid de sofre, consum d’energia o impacte dinàmic.

La Cambra de Comerç de Valls ofereix ‘webinars’ especialitzats en Logística 4.0. Fins a la data d’avui s’han fet set sessions en streaming i n’hi ha sis de noves a l’agenda d’abril. L’Escola de Logística Cambra de Valls, és una iniciativa de la Cambra, juntament amb la Fundació ICIL i la Universitat Rovira i Virgili.

PUBLICITAT