La xifra de morts diaris a Espanya torna a baixar però ja se superen les 15.000 defuncions. El nombre de contagiats també baixa. Hi ha 152.446 positius confirmats i 52.156 persones han superat la malaltia.

PUBLICITAT

Portar mascareta i guants serà obligatori a Catalunya. Les farmàcies disposaran de 14 milions de mascaretes a partir de la setmana vinent, un estoc que la Generalitat creu suficient per arribar a principis de maig

Òmnium recapta més de 430.000 euros per la lluita contra el coronavirus. La campanya ‘Esprint Solidari’ destinarà els diners a quatre projectes per afrontar les conseqüències de la Covid-19.

A punt 3 trens medicalitzats per traslladar pacients entre comunitats en cas de col·lapse. Els trens tenen capacitat per a 24 pacients cadascun i per comprovar el funcionament, els professionals de la sanitat i els serveis d’emergència han fet un simulacre de com serà el viatge dels pacients.

La Diputació de Tarragona ha posat en marxa des d’inicis de setmana quatre brigades de desinfecció itinerants, que actuen en una mitjana de 15 municipis petits, cada dia, a les diverses comarques de la demarcació. Les tasques de desinfecció s’aniran repetint periòdicament mentre duri la situació d’alarma.

El Camp de Tarragona incinera 245 tones de residus sanitaris originats per la Covid-19. Els serveis de Sirusa han rebut deixalles de la zona de confinament de la Conca d’Òdena i altres residus sanitaris esterilitzats d’àmbit local.

Enguany viurem una setmana santa atípica, amb els carrers en silenci i les misses a les xarxes socials. La crisi sanitària pel coronavirus capgira la celebració religiosa, que es farà sense processons i amb les esglésies buides. A valls, les parròquies de Sant Joan i el Lledó retransmetran a través dels comptes de Facebook. Pel que fa a l’Arquebisbat de Tarragona també retransmetrà a través de les seves xarxes socials.

I el sector del llibre ha acordat potenciar el Sant Jordi virtual el 23 d’abril i celebrar la jornada a l’estiu. En funció de l’evolució de la pandèmia i de les garanties sanitàries es consensuarà el dia en que se celebrarà la jornada de les lletres. Al web de la Conselleria de Cultura hi haurà informació sobre les novetats amb un apartat especial dedicat a Sant Jordi i el Dia del Llibre.

PUBLICITAT