OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’Ajuntament de Valls, a través de la Regidoria d’Habitatge i de l’Oficina Local d’Habitatge, posen en marxa un servei d’assessorament per a les persones que, a causa del COVID-19, es puguin trobar en una situació de vulnerabilitat econòmica i tinguin dificultats per pagar el lloguer o l’hipoteca. La crisi ocasionada pel Coronavirus ha provocat una disminució d’ingressos de nombrosos ciutadans que s’han quedat a l’atur, han patit un ERTO o han vist reduïda la seva jornada laboral. Ens ho comenta el regidor d’habitatge Ramon Font.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PUBLICITAT

En el cas que l’habitatge on viu el llogater sigui d’un “gran” propietari, la propietat podrà oferir una moratòria en el pagament del lloguer o la reducció del 50% de la renda del lloguer durant el temps que duri l’estat d’alarma. En canvi, si el llogater viu en un habitatge d’un “petit” propietari, aquest podrà oferir també una pròrroga en el pagament del lloguer, o bé, una altra alternativa per retardar o fraccionar el deute. A banda de mesures per als lloguers, també n’hi ha en matèria hipotecària. Fins al pròxim 3 de maig es pot presentar una sol·licitud davant l’entitat financera amb la que es va signar el préstec o el crèdit hipotecari de l’habitatge habitual perquè, l’entitat, suspengui el pagament del deute hipotecari  durant el termini d’un mes, sense perjudici de les pròrrogues que puguin acordar-se per part del govern espanyol.

Les persones que ho necessitin poden obtenir més informació contactant amb l’Oficina Local d’Habitatge de Valls (Provalls), de dilluns a divendres, de les 9:30h a les 14h mitjançant el correu electrònic provalls@provalls.cat i el telèfon 977 60 80 20. També es pot demanar informació a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

PUBLICITAT