Les xifres de morts per coronavirus a Espanya tornen a augmentar aquest dimarts. En les últimes 24 hores, han mort 567 persones. La notícia positiva és que els contagis segueixen caient. En total, els contagiats ja són més de 172.500 a tot l’Estat i els morts sumen més de 18.000.

PUBLICITAT

El Ministeri de Sanitat espanyol intervé els laboratoris privats per regular els preus dels tests i evitar abusos. Les proves passen a dependre de les comunitats autònomes i hauran de tenir prescripció mèdica

L’Ajuntament de la Selva del Camp ha confirmat dos casos de Covid-19 a la residencia El Vilar, després que s’hagi fet el test PCR a sis residents que presentaven indicis d’infecció per SARS-CoV2. En tots dos casos, els avis es troben estables i sense cap complicació derivada de la malaltia.

Fer-nos ressò també d’un nou estudi de la Universitat Rovira i Virgili que analitza l’afectació de la pandèmia a nivell territorial. Les Terres de l’Ebre i les comarques de Ponent serien les menys damnificades per la crisi econòmica mentre que l’Aran, seguida de la Cerdanya i el Baix Penedès serien les més perjudicades.

Valls celebrarà un Sant Jordi virtual amb activitats digitals per fer des de casa i mantenint la tradició del llibre i la rosa. Amb el lema “Sant Jordi a casa, Cultura a casa”el programa recull un directori amb les llibreries, editorials i floristeries que mantindran viva la tradició, mitjançant la venda online i el repartiment a domicili. Nens i nenes realitzaran dibuixos per felicitar el Sant Jordi al personal sanitari, assistencial i d’emergències.

El Departament d’Educació comença aquesta setmana el procés de repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a aquells alumnes que no en disposen, per tal que puguin seguir el curs des de casa durant al tercer trimestre, uns dispositius que rebran a partir del dia 20. Aquest pla d’acció s’adreça en especial als col·lectius d’alumnes més vulnerables.

Els voluntaris segueixen reparteixen mascaretes des de primera hora del matí al transport públic. A Tarragona, Protecció Civil ha repartit les unitats enviades pel govern espanyol a les estacions de Renfe i d’autobusos. D’altra banda, dir també que la Guàrdia Urbana de Tarragona ha denunciat, entre divendres passat i el dia d’ahir, 124 persones a Tarragona per incomplir les indicacions de confinament.

L’Assemblea Valls convoca una acció virtual per al dia 16 d’abril. Una acció que pretén demanar la llibertat de tots els presos polítics i exiliats amb l’etiqueta #30MesosPresos. Les publicacions es compartiran als perfils de les xarxes de l’ANC Valls.

I acabem dient que Salut activa la web Gestió Emocional per donar atenció psicològica pel coronavirus. Ofereix recursos per tractar l’ansietat, la por, l’insomni o gestionar el dol, amb la idea de resoldre els casos lleus per telèfon i derivar a primària els més greus.

PUBLICITAT