Tornen a repuntar el nombre de morts per coronavirus a Espanya, amb 567 defuncions les últimes 24 hores. En canvi, han baixat a menys del 2 per cent els nous positius, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

PUBLICITAT

Sanitat intervé els laboratoris privats per regular els preus dels tests i evitar abusos. Les proves passen a dependre de les comunitats autònomes i hauran de tenir prescripció mèdica.

El Fons Monetari Internacional preveu que Espanya pugui viure la pitjor crisi econòmica dels últims 80 anys. L’Estat Espanyol, després d’Itàlia, seria el segon país del món amb un retrocés econòmic més gran.

Ajornat el pagament d’impostos de pimes i treballadors autònoms fins al 20 de maig. El Consell de Ministres amplia la línia d’avals per a habitatges que podria arribar fins a 1.200 euros per ajudar els col·lectius més afectats.

Restablerta la circulació ferroviària en la línia d’ample convencional Lleida-Valls. Pel que fa al sistema de senyalització i comunicacions, s’han instal·lat 3.925 metres de cable, 16.000 metres de fibra òptica i 6.300 metres de canaletes.

També s’han reprès els treballs aturats al túnel del Coll de Lilla i al Port de Tarragona.  D’altra banda, Justícia manté ajornada la construcció del centre penitenciari obert.

I en esports, les beques “Futbol per a tothom” creixen per quart any consecutiu. Un total de 449 infants en situació de risc d’exclusió social s’han vist beneficiats aquesta temporada pel programa de beques de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol.

PUBLICITAT